Pálkövei Üdülőszálló

Pálköve
3000Ft -tól/Fő/Éjszaka

Leírás

Pálköve Kővágóörs településrésze, Révfülöp és Balatonrendes között található. Ez a pici település a Balaton-felvidék egyik legnagyobb tölgy erdejében fekszik, közvetlen a Balaton-parton. Pálköve állandó lakosainak száma 100 alatti, de nyáron turisták százai keresik fel a Balaton-part ezen, talán egyik utolsó érintetlen "természeti csodáját".

A Balatontól, a strandtól 30 méterre lévő 250 ágyas ifjúsági szállás szívesen fogad iskolákat, gyermek és ifjúsági egyesületeket, és egyéb vendégcsoportokat. Látnivalókban gazdag környék, kiváló kirándulási lehetőség a szálláshely közvetlen közelében, a Káli-medencében.

Szállás típusa: Tégla építésű


Részletek

Elhelyezés

Összesen 250 férőhely fa- és téglaházakban.

Felnőtteknek: 3-4 ágyas fürdőszobás szobák
Diákoknak: 6-8 ágyas fürdőszobás szobák, emeletes ágyakkal

Étkezés

 • 100 személyes önkiszolgáló étterem
 • büfé hangulatos terasszal
 • Normál és kiemelt (svédasztalos reggeli) étkezési lehetőségek
 • speciális étrend megoldható

Büféreggeli 800.- Ft/fő
Büféebéd 1.500.- Ft/fő
Büfévacsora 1.200.- Ft/fő
Hideg ebédcsomag 800.- Ft/fő

Szolgáltatások

 • étterem
 • terasz
 • büfé terasszal
 • sportpályák (foci, strandröplabda)
 • asztalitenisz, billiárd, csocsó
 • játék és sporteszközök
 • horgászati lehetőség
 • TV, videó, karaoke
 • ágyneműkölcsönzés
 • tűzrakhelyek, bográcsozási lehetőség, nyársak
 • sátorozási lehetőség (kemping)
 • ingyenes parkolás az üdülő területén

Kirándulási és programlehetőségek

Román stílusú kápolna (Ábrahámhegy 2 km)
Az 1757-ben épült kápolna, nemes egyszerűségével varázsolja el az ide látogatókat. Szentélye kör-szeletíves záródású, támpilléres, téglasisakos tornya a nyugati oldalon található. Eredeti harangja 1923-ig ékesítette a kápolnát, melyet ágyúnak gyűjtöttek be az I. világ-háború során. A Szent Iván kápolnaként ismert templom védőszentje Szent János, ezért az igazi neve Keresztelő Szent János kápolna. A kápolna mellett egy kisebb temető is található, ahol a sírkövek csekély része a mai napig látható. A Kápolna dombról szép idő esetén a Szigligeti és a Keszthelyi öböl is megcsodálható.

Révfülöp (3 km)
Fülöp-hegyi kilátó
A Balaton északi partján elhelyezkedő közkedvelt települést ősi révhelyként tartják számon. A Káli medence bejárata is egyben. A Fülöp-hegyről kibontakozó balatoni panoráma pompás látványt nyújt. Cholnoky Jenő neves földrajztudós szavait idézve: "A révfülöpi Fülöp-hegyről nyílik a világ egyik legszebb tája. Vannak magasabb hegyek, nagyobb vizek, de ahol a vulkáni kúpok csodás sokasága találkozik a széles víztükörrel, ilyen legfeljebb a Brazil partoknál, Rio de Janeiro partjainál van." A kilátó 2001-ben a magyar államalapítás ezer éves évfordulójának emlékére épült, tervezője Pelényi Gyula.

Ecsér falu templomromja
Az ecséri templomrom egy a XII-XIII. században épült falusi templom maradványa. Romjai közt római kori kőmaradványok találhatók. Építéséről nem tartanak számon hiteles információkat, de feltehetően már 1082-ben is ált. Háromhajós szerkezete alapján feltehetően urasági templom lehetett, lépcsője előtt pedig kegyúri család sírjait találták meg. A templomot 1430-ban gótikus stílusúvá alakították át, majd újabb feltárások után 1999-2000-ben került sor újabb felújításokra. A templomrom ma szabadon látogatható.

Kikötő
Vitorlások, hajó kirándulók közkedvelt úti célja a révfülöpi kikötő. A kikötő épülete a permi vörös homokkőből épült. A kikötő számos programlehetőségekkel csalogatja az ide látogatókat. Többek közt minden évben innen indul az 5,2 km-es Balaton átúszás.

Kővágóőrs (3 km)
Kornyi-tó
Horgászok, kirándulók, egyszerűen pihenésre kikapcsolódása vágyóknak alkalmas úti cél a Kornyi-tó és környéke. A vízimadarak paradicsomának is mondott tó a Káli medence közepén helyezkedik el. Mélysége 0,5-1méter. A tó törmelékes dolomitból és agyagból álló vízzáró altalajnak köszönhetően jött létre. Körülötte sások, nádasok, zsombékosok, száraz rétek találhatóak.

Kőtenger
A község közvetlen közelében található sziklaképződmények eredete egy igencsak ritka geológiai jelenséghez vezethető vissza, a Pannon-tenger megkövesedett homokturzásához. Sokszor a szabad szemmel aprónak tűnő kövek a felszín alatt 1-1,5 méter, vagy még ennél is nagyobb terjedelműek lehetnek. A követ évszázadokon keresztül bányászták, kiváló malomkő készült belőle, Kővágóörs település is innen kapta nevét. A kövekbe mára a természet barlangokat, kis tavakat is beleépített, csodálatos látványt nyújtva az ide látogatóknak.

Badacsony (6km)
Rózsa-kő
A hegyoldalról lehasadt lapos bazalttömb, mely nevét Szegedy Rózáról kapta, Badacsony egyik közkedvelt látványossága, főként a szerelmes párok körében. A mesébe illő legenda szerint ugyanis "Hogyha egy leány meg egy legény ráül a kőre, háttal a Balatonnak, egymás kezét fogva, még abban az évben egymáséi lesznek. De az is elég, ha a leány ül a kőre háttal a tónak, rágondol szerelmesére és felsóhajt. Akire gondol, annak a szíve érte fog dobogni." Azt beszélik, Szegedy Róza és Kisfaldy Sándor házassága is eme történeten alapszik.

Szegedy Róza ház
Az épületet a XVIII. század utolsó harmadában, Róza édesapja, Szegedy Ignác építette. A magyar paraszt barokk egyik legnemesebb présháza előbb Szegedy Rózáé, majd Kisfaludy Sándorral kötött házassága után kettőjük közös tulajdona volt. A ház 1953-ban irodalmi emlékmúzeummá vált. 1990-től a múzeum tárlata kibővült Kisfaludy Sándor életútjának kiterjedt irodalmi tevékenységét, és a házaspár gazdálkodási, szőlészeti tevékenységét idéző történelmi emlékekkel.

Bujdosók lépcsője
A Bujdosók lépcsője a 4 km-es Badacsony tanösvény egyik része, mely a meredek hegyoldalon felfele vezető 464 lépcsőfokból áll. Neve a kuruc korszakra utal, és pihenőkkel elválasztott szakaszait a kuruc kor nevezetes személyeiről (Bercsényi Miklós, Mikes Kelemen, Cinka Panna) nevezték el.

Egyéb információk

 • Szép kártya elfogadóhely
 • május 1. - szeptember 30. között foglalható
 • kutyabarát szálláshely

Érkezés-Távozás

 • A szobákat az érkezés napján 15.00 órától lehet elfoglalni, az elutazás napján 10.00 óráig kell átadni.
 • recepció 6-22 óra között
 • vasútállomás 900 m
 • autóbusz megálló 900 m
 • fizetős strand 30 m
 • uszálykikötő 200 m
 • bolt, presszó 50 m


Árak

Diákcsoportok számára 18 éves korig (minden 21. fő számára a szállás és étkezés ingyenes):

2021. elő- és utószezon: április 30. - június 13., augusztus 30. - szeptember 30.:

Szállás  3.000.- Ft/fő/éj

Szállás + reggeli, vacsora 4.500.- Ft/fő/éj
Szállás + reggeli, ebéd, vacsora 5.000.- Ft/fő/éj
3 napos balatoni hétvégi kirándulás (2 éj szállás + 2 reggeli + 2 vacsora) 8.900.- Ft/fő
3 napos balatoni hétvégi kirándulás (2 éj szállás + 2 reggeli + 1 ebéd + 2 vacsora) 9.900.- Ft/fő
5 napos balatoni erdei iskola tábor (4 éj szállás + 4 reggeli + 3 ebéd + 4 vacsora) 18.900.- Ft/fő
7 napos balatoni nyári táborozás (6 éj szállás + 6 reggeli + 5 ebéd + 6 vacsora) 25.900.- Ft/fő
8 napos balatoni nyári táborozás (7 éj szállás + 7 reggeli + 6 ebéd + 7 vacsora) 29.900.- Ft/fő

2021. főszezon június 14. - augusztus 29.:

Szállás 3.500.- Ft/fő/éj

Szállás + reggeli, vacsora 5.000.- Ft/fő/éj
Szállás + reggeli, ebéd, vacsora 5.500.- Ft/fő/éj
3 napos balatoni hétvégi kirándulás (2 éj szállás + 2 reggeli + 2 vacsora) 9.900.- Ft/fő
3 napos balatoni hétvégi kirándulás (2 éj szállás + 2 reggeli + 1 ebéd + 2 vacsora) 10.900.- Ft/fő
5 napos balatoni nyári tábor (4 éj szállás + 4 reggeli + 3 ebéd + 4 vacsora) 19.900.- Ft/fő
7 napos balatoni nyári táborozás (6 éj szállás + 6 reggeli + 5 ebéd + 6 vacsora) 28.900.- Ft/fő
8 napos balatoni nyári táborozás (7 éj szállás + 7 reggeli + 6 ebéd + 7 vacsora) 33.900.- Ft/fő