Málnáskert Vendégház

Kóspallag
9500Ft -tól/Fő/Éjszaka

Leírás

A vendég- és apartmanház a vidéki szálláshelyek közül a legmagasabb, négy napraforgós minősítéssel rendelkezik.

A szálláshely tágas parkolóval is rendelkezik (12 db személygépkocsi), zárt udvarban.

Szállás típusa: Tégla építésű


Részletek

Elhelyezés

A vendégházban 8 darab, kétágyas szoba mindegyikéhez saját fürdőszoba tartozik. A szobák fenyőfa bútorzata az ágyakon kívül szekrényt, fésülködőasztalt és éjjeli lámpát tartalmaznak, továbbá TV-vel és vezetékes- és vezeték nélküli Internettel is el vannak látva. A kényelem érdekében a nyári időszakban a szobák légkondicionáltak.

A vendégház közvetlen szomszédságában egy apartmanház található. A házon belül két apartman került kialakításra, melyek külön-külön 2 szobával, fürdőszobával és jól felszerelt étkező-konyhával rendelkeznek. A szálláshely környezetbarát, magas színvonalú.

Étkezés

- reggelizési lehetőség

Szolgáltatások

 • medence
 • infra- és finn szauna
 • jacuzzi
 • játékok, társasjátékok
 • bababarát (pelenkázó, fürdető, bababekészítés)
 • külön terem (flipchart, kivetítő, hangosító, internet)
 • mászóka
 • kerékpár kölcsönzés
 • mosási és száírtási szolgáltatás
 • kemencés sütés nagyobb csoportoknak

Kirándulási és programlehetőségek

-Országos Kéktúra útvonal

Kemenc és Kemencei kisvasút

Kemence község a Börzsöny hegység nyugati oldalán, az Ipoly völgyének alsó részén, a szlovák határ közelében helyezkedik el, Budapesttől mintegy 90 kilométerre. A jelenleg Pest megyéhez tartozó, 1174 lelkes település a XVIII. században Hont vármegye székhelye is volt, jelenleg a környék egyik első számú turisztikai központja.

Kacár tanya

A Kacár tanya a Börzsöny hegység lábainál, Szokolyán található. Területe a falu szélén, egy magaslaton, fennsíkon van, ahonnan csodálatos kilátás nyílik körbe az egész vidékre.Az egész tanyát – nevezhetnénk inkább gazdaságnak is – saját kétkezi munkával hoztuk létre sok év alatt.

alálható itt kenyérsütő kemence, szélkerék (a közelében egy kis tó), “talpasház” – benne egy kovácsműhely – , kerek alaprajzú ól, juhhodály… és még sok minden ami nem fért rá a képre, egyebek közt egy épület, ahol kézműves mesterségek gyakorolhatók, nádból épített pásztorkunyhók…

Minden építmény természetes alapanyagokból készült (és készül), sárból, fából,szalmából, nádból, szénából).

Kóspallagi Horgásztó

Pest megyében a Börzsöny lábánál fekvő Kóspallag község szomszédságában található mesterséges 4 hektáros élmény tó. Megközelíthető Budapestről az M2-es úton Vácig majd a 12-es úton tovább a kóspallagi elágazásig.

Nagybörzsöny-Nagyirtáspuszta Kisvasút

A Nagybörzsönyi Kisvasút egy különleges vonalvezetésű hegyivasút, Magyarország egyetlen csúcsfordítós vasútvonala. Jelenleg 8 km hosszan kanyarog Nagybörzsönytől-Nagyirtásig.

Királyréti Kisvasút

A Királyréti Erdei Vasút névadó települése valójában Szokolya község része, és a Börzsöny hegyég belső részén, a Magas-Börzsöny déli lábánál fekszik. A kisvasút könnyen megközelíthető végállomása Budapesttől 50 kilométerre, a Duna balpartján fekvő Kismaros községben van.

Nagybörzsöny

Nagybörzsöny a Duna-kanyarba látogatók kedvenc kirándulási célpontja, német nevén Deutscpilsen. A község a Börzsöny hegység nyugati, az Ipoly felé elcsendesülő völgyében fekszik. A település neve már a XIII. század derekától megjelenik oklevelekben, Zsigmond király 1417-ben bányajogot adott, németországi szász telepeseket hozott a nemesfém kitermelésére. A települést 1439-ben már bányavárosként, majd az 1700-as évek végén mezővárosként említik. A következő évszázadokban mezőgazdaságáról nevezetes. Bora ismert volt mindaddig, amíg a filoxérajárvány meg nem semmisítette szőlő ültetvényeit.Nagybörzsöny műemlékekben gazdag, a település legrégebbi és legszebb műemléke a falu bejáratánál lévő Szent István templom, mely plébániaegyháza volt a XIII. századtól a XV. század elejéig. A német telepesek bejövetelét követően a település központja a völgybe, a Bányásztemplom köré tevődött át, melynek építése a XIII. század közepére vezethető vissza. A faluba érve, főleg az út jobb oldalán a pince-présház együttes fogadja az idelátogatókat. A település plébánia temploma Szent Miklós nevét viseli, melyet Batthyány József esztergomi prímás építtetett 1782-1788 között. A Bányásztemplom mellett található az 1983-ban megnyitott Tájház, mely alápincézett, három helyiségből áll. A feltehetően XVII. századi épület egykor a bányagazda háza volt. A falu főterének környezetében áll az evangélikusok klasszicista temploma, mely 1847-1852 között épült, Belcsák Károly tervei szerint. A szerényebb templom helyére épült a homlokzati tornyos mai templom, melynek oltárképét 1850-ben Pesky József festette. A Börzsöny patak vizét használja a falu észak-keleti részén álló, XIX. század közepén épült vízimalom. A hosszú, nyeregtetős épület lakóház, malom és istálló volt egyben. A mai malomszerkezet hengerszékei az 1930-as években kerültek ide.

Szobi Kisvasút

A Börzsöny Kisvasút (régebbi nevén Szobi Gazdasági Vasút) a Börzsönyben, Szob és Márianosztra között található kisvasút. Eredetileg gazdasági vasútnak épült 760 mm-es nyomtávolsággal, egyvágányú vonalon. A vasútvonal 1912-ben épült, 1953-ban került a MÁV kezelésébe. A teherforgalom 1992-ben leállt, ettől kezdve a vonal pusztulásnak indult. 2006-ban kezdődött meg a vasút felújítása idegenforgalmi céllal. 2008. május 1-jén meg is tartották az ünnepélyes megnyitót. A rendszeres személyszállítás azonban hivatali okok miatt egy évvel később, 2009. július 18-án indult meg.

Egyéb információk

 • A szálláshely megújuló erőforrásokkal működik. A melegvíz ellátás és a fűtésrásegítésről napkollektoros rendszer gondoskodik. Az áramellátás nagyobb részét napelemes rendszer biztosítja.
 • Állat nem vihető be!
 • SZÉP kártya elfogdaó hely


Árak

Vendégház

 • Egy szoba 2 főre 19 000 forint (reggeli nélkül)
 • Egy szoba 1 főre 13 000 forint
 • A szállás a szülőkkel egy szobában megszálló 6 év alatti gyermekek esetében ingyenes. 7-14 év között pótágyon megszálló gyermekek esetén a felár 4 000 forint/gyermek. (A szobák nem mindegyike pótágyazható – előzetesen kérje ajánlatunkat!)

Kedvezmények

 • Két 6-14 év közötti gyermekes család esetében a szálláshely árából szintén 15%-os kedvezményt biztosítanak.
 • Hétfőtől csütörtökig (ünnepnapok kivételével) a szállásdíjból 15%-os kedvezményt vehetnek igénybe.
 • A kedvezmények nem vonhatók össze.
 • A kiemelt hosszú hétvégéken a kedvezmények nem érvényesek (Húsvét, Pünkösd, Szilveszter… stb).

A szállásdíj megérkezéskor rendezendő!

Apartmanház

 • Egy apartman egy éjszakára (max 3 felnőtt) 28 900 forint

Szolgáltatások, egyéb: 

 • Reggeli egy főre 1 800 forint
 • Reggeli 6 év alatti gyermekek esetében ingyenes. 7-14 év közötti gyermekek esetén 1 100 forint/fő.

Az árak az áfá-t igen, de az idegenforgalmi adót nem tartalmazzák (400 Ft/fő/éj).

Wellness ház (Két személyes infraszauna, négy személyes finnszauna, jakuzzi használata):
első nap 3500 Ft/fő, második nap 3000 Ft/fő, harmadik naptól 1000 Ft/fő

Az ár tartalmazza a fürdőlepedő és -köntös igénybevételét.

Kiegészítő szolgáltatások:

 • Büfé reggeli 1 500 forint/fő
 • Kerékpár kölcsönzés, 2db felnőtt, 1 kamasz és egy gyermekkerékpár
 • 1 200 forint/kerékpár/nap
 • Mosás és szárítás 3 000 forint
 • Mosás 2 000 forint